Masakan Ku Dan Nickie


Hello there Minna-san,

Right now I wanna talk about Nickie and how much I love to cook for her. Nickie ni memang senang betul, bagi jelah dia makan apa pun semua benda dia masuk dalam mulut. I think kalau I kepal tahi meow-meow  dengan tepung dan goreng pun dia makan juga

And so, sebab-sebab why I love to cook for her:
1.       Masak apa pun dia akan makan.
2.       Susah nak complain except the food betul-betul tak sedap.
3.       Bagilah berapa banyak makanan pun dekat dia, dia akan habiskan semua without a sweat.
4.       She appreciates it like too much walaupun masak megi saja untuk dia.
5.       Dan bila mood dia tengah rajin, dia mesti snap gambar makanan tu dan upload it on facebook and instagram.

Memang comelkan? Dan saya juga pelik sebab walau penat macam mana pun lah diriku ini, bila dia minta masak saja, kaki ni mesti terbangun sendiri dan seret pergi ke dapur. Kadang-kadang jelah ada reject betul-betul.



Ini beberapa gambar yang dapat ku kidnap dari facebook dia.
Saya ni kalau nak kata minat sungguh-sungguh memasak tu takda pun, ini semua masak suka-suka. Dan dalam beberapa bulan ni saya suka buat masakan jepun + masakan melayu + masakan mat saleh. Dan kalau masuk masakan jepun, si Nickie memang suka Tamagoyaki, ini telur yang bentuk petak tu. Dia kalau datang rumah ni sekarang mesti suruh buat telur ni, tak kisahlah pukul berapa pun. Walaupun kalau di Jepun, diorang prefer to eat this Tamagoyaki untuk breakfast but not Nickie, kalau boleh breakfast, lunch, teatime and dinner semua dia nak makan ni. Saya juga sampai terpaksa beli kuali petak khas untuk buat Tamagoyaki...

No comments:

Copyright 2013 © Designed by Diana Ayob